Υλικά για 5 άτομα

200 γρ. γάλα

300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

100 γρ. ζάχαρη άχνη

5 δόσεις ζεστό εσπρέσο

 

Εκτέλεση

Σ' ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά το γάλα.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη.

Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Το βγάζουμε από την παγωτομηχανή και το βάζουμε στην κατάψυξη, σ' ένα μπολ.

Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολάκια ή σε ψηλά ποτήρια και περιχύνουμε κάθε μερίδα με 1 φλιτζανάκι ζεστό εσπρέσο.


ΠΗΓΗ